Сага около ромска фамилия, която докарала присъда от мешерето, стигна до зала в съвсем легитимен съд. Един срещу друг се изправиха имотен ром и личният му шофьор.
Поводът за разправията станала разлъката на една от дъщерите на Г.Д. с мъжа й. Това породило конфликт между сватовете, който бащата трябвало да потуши с пари. За уреждането на отношенията между фамилиите се намесил и ромският съд, който постановил каква сума трябва да се брои. Междувременно личният му шофьор, който знаел пикантни детайли от взаимоотношенията в семейството на заможния ром, ги разказвал наляво-надясно. Това разгневило шефа и той уволнил устатия си служител, защото плетял интриги зад гърба му и явно го злепоставил пред мешерето. Освен това имотният ром настоял Е.Н. да се яви пред ромския съд и да го оневини.
Особено злополучна била срещата на двамата мъже в бензиностанцията на ОМВ в кв.“Дружба“, където заможният мъж засякъл доскорошния си шофьор. Привикал го навън и настоял да го оневини пред мешерето. Бившият му подчинен обаче категорично отказал, заради което бил ударен в лицето. Нападнатият тръгнал да бяга, но босът го хванал за дрехата. Въпреки това човекът се измъкнал и отпрашил с колата си. Заможният мъж обаче тръгнал след него и явно силно натискал газта, тъй като на завой зад бензиностанция не успял да намали и ударил отзад колата на беглеца.
Терорът с искането бащата да бъде оневинен пред ромския съд продължил и през следващите дни. Бившият подчинен обаче бил скрит от близките си и не смеел да си подаде носа навън. Заради тормоза семейството му се обърнало към полицията, а битият бил освидетелстван от съдебен лекар.
В крайна сметка агресивният борещ се за оневиняването си мъж бе наказан с 1000 лева глоба за нанесената лека телесна повреда. Той ще трябва да плати и 800 лева обезщетение на бития. Присъдата може да се обжалва.