Футболистите на „Дунав“ литнаха на 10 точки /с мач повече/ пред основния си преследвач „Калиакра“ /Каварна/ и на практика не би трябвало вече да имат проблеми в задачата за завръщането в „Б“ група. Това отчайващо за каварненския кмет Цонко Цонев изоставане стана факт след победата на „Черноморец“ /Балчик/ срещу каварненци с 1:0. Като се има предвид, че „Калиакра“ ще гостува напролет в Русе, Цонковата директива за „отнасяне“ на „Дунав“ още към края на есенния полусезон, отива по дяволите.
В предпоследния кръг на 15 ноември дунавци ще приемат коварния отбор на „Суворово“, а за финал на есента ще гостуват на тервелския „Септември“ /22 ноември/. Преди това отборът ще има на 19 ноември в Шумен мач за Купата на аматьорската лига срещу „Черноморец“ /Билчик/, след което остава да научи датата за реванша в турнира за Купата на България срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
„Ние трябва да вършим нашата работа и да не се занимаваме с другите отбори. Разбира се, хубаво е, че „Калиакра“ загуби и формирахме такъв аванс. Не бива да се отпускаме по никакъв начин“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Той допълни, че е доволен от играта на отбора при победата с 3:0 срещу много надъхания тим на „Светкавица“ /Търговище/.
Изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев пък ожали развитието на шампионата във „В“ група.
„Истински и дълбоко съчувствам на някои наши „доброжелатели“, че сме първи с преднина от, аз ги броя, 7 точки. За съжаление не мога да им помогна. Очакваме нашите фенове за мача със „Суворово“, заяви Георгиев.