Задържаната петчленна група за разпространение на наркотици остава в ареста за постоянно.
Доставчиците и разпространителите на дрога бяха арестувани на 5 ноември при полицейска операция в Русе под ръководството на Окръжна прокуратура, в която са използвани специални разузнавателни средства. Тогава първи в капана паднали Петър Николов и Николай Стоянов, на 28 и 29 години, от Петрич, които идвали в Русе със софийски мерцедес. Те били арестувани в района на хижа „Приста“ при влизане в града и в колата им били открити 650 грама марихуана и 2 грама бяло прахообразно вещество.
По-късно бил задържан и соченият за тартор на русенска група за разпространение на наркотици - 24-годишният Мартин Иванов от Сандрово, а след това и криминално проявените му помощници Кристиян Недялков и Джихан Исмаилов, и двамата на 22 години. При обиските в домовете им в Русе и Петрич са намерени 1387 грама метамфетамин, 1806 грама марихуана, мобилни телефони, СИМ-карти, компютри и везни. В Петрич е арестуван и шести член на групата, но той ще отговаря пред тамошния съд.
Петимата бяха вкарани в ареста за 72 часа, а вчера Окръжният съд разгледа мерките им неотклонение.
Според обвинението Петър и Николай са доставяли дрога от Меката на марихуаната у нас - Петрич, на Мартин Иванов в Сандрово. Той пък я разпределял на Кристиян и Джихан, за да я разпространяват на наркозависимите. Доставката ставала по два различни канала - Петър е носил марихуана, а Николай -метамфетамин, посочи прокурорът и поиска постоянен арест за петимата, тъй като те може да се укрият или да направят други престъпления.
Адвокатите на подсъдимите посочиха задържането под стража като неоснователно и поискаха налагане на мерки домашен арест или парична гаранция. Съдията обаче не се съобрази с мотивите им и наложи постоянен арест на петимата.