Актьорът Илия Деведжиев и ученичката от професионалната гимназия по туризъм Теодора Иванова спечелиха първото място в първото състезание „На върха на ножа“ за готвачи любители, организирано от Клуба на професионалните готвачи в Русе и професионалната гимназия по туризъм Иван П.Павлов“. Деведжиев и Теодора приготвиха испанска паеля, която бе оценена най-високо от журито с председател шеф готвач Ивайло Димитров. Към блестящите призови купи собственикът на ресторант „Балкантурист“ Теодор Цанев прибави и по един символичен подарък, като покани младата Теодора на работа в заведението. 
Девет тима, съставени от по един представител на различни русенски институции и един ученик от ПГ по туризъм, участваха в състезанието. Надпреварата събра приятели и фенове на участниците, които от рано сутринта в събота запретнаха ръкави и сложиха традиционните високи бели шапки.
Изключително интересно, но и полезно събитие - така окачестви състезанието началникът на Регионалния инспекторат по образованието Димитър Райнов. Според него идеята би могла да се разшири и следващото издание на „На върха на ножа“ може да привлече и ученици от други училища, за да покажат дарби и умения.
С час и половина за приготвяне на своя шедьовър разполагаха отборите в кухнята на ресторант „Балкантурист“, щедро предоставил и работните помещения, и салоните си за гости. На голям екран зрителите можеха да видят какво се върши в кухнята и как журито на шеф готвачите проследява всеки етап от работата.
В късния следобед за обявяването на победителите дойде и кметът на Русе Пламен Стоилов, който връчи наградите. С две специални награди бяха отличени Десислава Тихолова от Историческия музей, която измайстори апетитна наглед питка, и Боряна Петкова от просветния инспекторат.
Втора награда получи екипът Пламена Енчева от разградския филиал на Русенския университет и ученикът Веско Георгиев, а трета бе дадена на представителката на Община Русе Елена Ангелова и нейния млад помощник Александър Русев.
Наградите на Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите връчи председателят на съюза Красимир Иванчев. Призовете получиха Лилия Георгиева от областната управа и Кристиян Стоянов, Мирослав Гагов от веригата „Метро“, подкрепила състезанието, и Ива Иванова, Виолета Тройчева от библиотека „Любен Каравелов“ и Ради Петков и Силвия Димитрова от НОИ и Светослав Кръстев.