Три празнични изненади с марката „Васил Петров“ очакват русенци. Известният джаз изпълнител първо ще вземе участие в Националната джаз среща, която предстои да се проведе от 20 до 22 ноември в Доходното здание. В нея известният като Българския Франк Синатра певец ще бъде специален акцент, още повече, че по време на музикалната среща ще бъде отбелязана и 50-годишнината на артиста.
На 20 ноември предстои русенци да открият друго артистично измерение на Васил Петров. В 19.30 ч в залите на ВН кафе-библиотека ще бъде открита графична изложба на певеца. Двадесет негови творби, които представляват най-вече абстрактни сюжети, ще бъдат представени пред публиката, която със сигурност ще намери допирателни между различните артистични измерения на певеца. Не всички почитатели на неговия удивителен тембър и невероятни интерпретации знаят, че всъщност Васил Петров рисува още от ученик, но едва от десетина години показва публично своите картини.
И още една изява ще премине под знака на прекрасния талант на певеца. В навечерието на Коледните празници, на 23 декември, от 19 ч той ще изнесе Коледен концерт в Канев център заедно с Русенската филхармония. Концертът ще премине под диригентството на Владимир Бошнаков и със специалното участие на сопраното Русалина Мочукова и столичния детски хор „Пим пам“. В програмата са включени традиционни коледни песни като Let it snow и White Christmas и класически хитове - My Way, Can‘t take my eyes off you, The girl from Ipanema и други.