Пътуващата изложба „89-а преди и сега - 25 години свобода“ ще бъде открита в Русе точно на 10 ноември в 11 ч във фоайето на Доходното здание. Тя включва плакати на млади художници от Сливен, Варна, Кърджали, София, Бургас, Плевен, Пловдив и Велики Преслав, които предлагат свой прочит на случилото се 25 години след падането на комунистическия режим в България. Авторите са от поколението, израснало след събарянето на Берлинската стена.
Заедно с творбите на художниците публиката ще види и фотоси от златната съкровищница на БТА, които са запечатали събитията по софийските улици през 1989 г., както и няколко автентични плаката от фонда на Музея за история на София, които протестиращите тогава са издигали.
През октомври изложбата бе показана на Моста на влюбените в София. Русе е първият град в провинцията, където тя гостува, като оттук ще отпътува за Смолян и Пловдив. Тя е част от националната инициатива „25 години свободна България“ която се провежда под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.