Хванатият с 500 грама марихуана и 20 грама екстази Недко Тодоров бе пуснат под парична гаранция 3 дена след като полицията го задържа при специализирана полицейска акция. Русенският окръжен съд не уважи искането на прокуратурата 27-годишният младеж от Стражица да бъде оставен за постоянно в ареста и го освободи срещу 6000 лева. Мярката за неотклонение със сигурност ще се оспори в Апелативния съд във Велико Търново.
Прокуратурата посочи, че делото едва е образувано и предстои да стане ясно дали Недко е дилър и производител на наркотици със собствена мини лаборатория. Съмненията за това идват от помещение, което младежът е наел във великотърновското градче и в което са открити десетки вещи, между които прекурсори, предмети, химикали и медикаменти, с които могат да се „готвят“ амфетамини. За да се разбере тяхното предназначение, са назначени физико-химична и техническа експертиза. Държавното обвинение изрази опасения, че ако Недко бъде пуснат от ареста може да въздейства върху свидетелите по делото и да се наговори с тях за показанията им.
Адвокатът на младежа обясни, че спор по делото, че Недко е държал наркотиците няма. Напротив - самият той признал, че дрогата е била в колата му. Защитата обаче отхвърли всякакви съмнения, че 27-годишният неосъждан досега мъж е „готвач“ на наркотици и замесен по-надълбоко в подобна схема. А съдът явно бе по-скоро на позицията на Недко и адвоката му. Ако младежът бъде признат за виновен може да получи между 2 и 8 години затвор, както и глоба между 5000 и 20 000 лева.