Шестима мъже на възраст от 22 до 29 години са задържани в хода на полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура срещу група за разпространение на наркотици.
Първи в капана паднали криминално проявените П.Н. и В.Н. на 28 и 29 години от Петрич. Двамата „гости“ от Меката на марихуаната у нас - Петрич, са арестувани в района на хижа „Приста“ при влизане в града с мерцедес със софийска регистрация. При проверката на място в колата са открити и иззети 650 грама марихуана и 2 грама хероин.
По време на разпита се разбрало, че дрогата е предназначена за тартора на схемата за разпространение - 24-годишния М.В. от Сандрово. Операцията продължава в неговия дом, където в лекия му автомобил „БМВ“ и в къщата са открити общо 95 грама марихуана. При събеседването с него са установени останалите членове на групата - криминално проявените русенци К.М. и Д.А., и двамата на 22 години. Те също са открити на адресите им, а при обиските в домове и автомобили са намерени 1387 грама метамфетамин, мобилни телефони и СИМ-карти, компютърни конфигурации, везни. На 6 ноември в Петрич е задържан и криминално проявеният Н.С., на 28 г., също участник в схемата за разпространение на наркотични вещества. В него са открити 1806 грама марихуана, още мобилни телефони и СИМ-карти.
На петима задържани в Русе са повдигнати обвинения за производство, държане и превозване на наркотици. Тъй като намерената дрога е в големи количества, ако бъдат признати за виновни, те рискуват влизане в затвора от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева. Шестият член на групата ще отговаря пред съда в Петрич.
Шестимата дилъри са задържани само ден, след като русенската полиция прибра двама криминално проявени от Стражица, които идваха в Русе да зарибяват наркозависими с дрога. При обиска в жилищата им бе установена мини лаборатория за производство на метамфетамин. Между двата случая няма връзка, уточниха от полицията.