Пламена Червенкова е носителката на титлата „Мисис България Europe“ за 2014 година. Конкурсът се проведе за 16-та поредна година в комплекс „Монтесито“ в София. Русенката се отличи от останалите 15 финалистки и грабна короната за една от най-красивите омъжени жени. По време на церемонията бяха наградени още „Мисис България Universe“, „Мисис България World“ и „Мисис България Millennium“. Пламена е първата русенка, която се окичва с титлата Мисис и единствената участничка от Русе сред над 600 кандидатки в надпреварата за красота.
„Съвсем случайно реших да участвам в конкурса. Хареса ми това, че фокусът не е само върху красотата, а се обръща внимание на жената като майка, работеща жена, човек“, разказа за „Утро“ Червенкова, която все още е завладяна от емоцията и еуфорията от победата. Споделя, че моменти от церемонията й се губят и първоначално дори не успяла да разбере каква точно награда печели. Благодарна е за подкрепата на съпруга й Стоян и дъщеря й Христиана.
Решението да участва в конкурса взела и заради основната цел на надпреварата - благотворителност. Събрани от кампанията средства ще отидат за инициативата „I‘m beautiful“ в помощ на хора, претърпели катастрофи и пожари, жени, преборили рака на гърдата и деца, родени със Синдрома на Пату.