Луксозен мезонет в центъра на Русе отива на търг с много изгодна цена. Продавач е данъчната агенция, наддаването ще бъде на 17 ноември, а огледите са насрочени от 10 до 12 ноември. Жилището с щедрите 174 квадрата и собствен гараж се намира на „Муткурова“ 35 и се продава след спечелено от комисията за незаконно придобито имущество срещу бившия му притежател Мариян Замфиров.
Младият мъж бе осъден през февруари 2013 година на 3 години условно с 5 години изпитателен срок и 7000 лева глоба заради пране на 648 422 лева. Крупната сума пък била получена чрез измама на възрастната англичанка Франсиз Ървинг, която го харесала и от 2003 година му превела купища пари. С тях младият българин трябвало да й купи жилище, кола и да развият бизнес. Жената от Острова обаче не получила нищо, апартамент бил купен на името на Мариян. За измамата Замфиров пък бе осъден отделно през 2006 година на 3 години условно.
С Франсиз русенецът се запознал в Кипър, където настоящият бизнесмен работел като барман. Започнали да се срещат, дори англичанката идвала в Русе. Една от версиите, които се чуха в съда беше, че щом той я помолил за финансова подкрепа, лелката на мига се съгласила и парите потекли. През 2004 година обаче подала жалба срещу русенския си приятел, в която се оплака, че е била измамена. Тогава англичанката разбрала, че Мариян всъщност живее с далеч по-млада от нея жена. По-късно влюбената лелка се опита да го измъкне, след като отношенията им се оправили, но това така и не стана. Тя дори лично се изправи пред съда и каза, че му е подарила парите, показа и договор за дарение, но с това не беше сложен край на съдебните мъки на чаровния й любимец, който със сигурност хиляди пъти е проклинал мига, в който са се срещнали.
„Никога не съм се чувствал виновен за измама, но е факт, че съм осъден“, казва Мариян след края на процеса.