Една русенка е на път да разбие на пух и прах мита, че птиченцето на късмета каца само един път на рамото. Дори се шегува, че вече има абонамент за наградите на National Geographic, защото след като през лятото грабна първия си приз от популярното в цял свят издание, само преди дни то я сюрпризира с втори -  
награда за най-добър пътепис за месец ноември
за фоторепортажа „Стокхолм - любов от пръв поглед“.
В навечерието на Коледа тя получи специалното издание „България в архивите на NGM“.
За онези, които са пропуснали да прочетат в „Утро“ за първия успех на Краси на страниците на престижното списание, ще напомним, че той стана реалност благодарение на
една разходка из облаците над Русе
Въздушните снимки и емоционалния репортаж на Краси и нейния приятел по хоби, компютърния спец Зеки Малунски, им донесоха това лято наградата на National Geographic от поредицата „1000 събития, които формираха историята на света.“ Така те станаха най-добрите посланици на Русе - тя, защото макар от доста време да живее в София, продължава да носи родния си град в сърцето си; той, защото не може да устои на нейния заразителен местен патриотизъм, който отваря очите и обектива му за красотите на тукашната природа. 
Оригиналната творческа натура на журналистката, която след русенските медии продължи още известно време да остри перото си за столични издания, а след това акостира като пиар на „Майчин дом“, непрекъсното търси предизвикателства.
Съвсем наскоро тя ни изненада с нова творческа инвенция - гастрол в плакатното изкуство. Този път Краси
сътвори първия си театрален афиш
за постановката на пиесата на унгареца Жолт Пожгай „Лизелоте и месец май“, която се играе на камерната сцена на театър „Сълза и смях“.
Както много красиви и значими неща, така и новата художествена задача спохожда Краси уж случайно. „Уж“, защото в живота нищо не е случайно. Актрисата Жана Рашева, която играе женската роля в пиесата, също е русенка и е дългогодишна приятелка на Краси.
Именно Жана е човекът, който е в основата
на появата на афиша. Една вечер, след като гледах спектакъла и останах много впечатлена от постановката и играта на Жана, седнахме двете и се разговорихме, разказва Пастирова. Пиесата пак ще се играе в София, така че ще ни трябва плакат, препоръчай ми някого, анонсирала актрисата. А Краси веднага обявила, че сама се заема с предизвикателството. Речено - сторено. Така се ражда успешният творчески тандем между двете приятелки, който претворява във визуални символи вечното търсене на любовта.
Новото амплоа на Красимира Пастирова обаче не е изненада, защото визуалните изкуства отдавна са нейна страст. А и афишът за „Лизелоте и месец май“ се оказва, че не е първият й опит в тази област.
Първият й плакат промотира не какво да е, а спешния телефон 112
По това време, когато България въвежда единния европейски номер, Пастирова работи в пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации. И понеже в бюджета не са предвидени достатъчно пари за рекламата на SOS телефона, тя и нейната колежка са изправени пред трудната задача сами да сътворят идеята за плаката. Като човек, свикнал да мисли креативно и да прави от нищо нещо, на Краси не й трябва много време да го измисли, а колежката й става модел за снимката.
Малко след това Пастирова отлита за Германия, на гости на сестра си. А когато се връща в София, първото нещо, което вижда на летището, е този плакат със силуета на нейната колежка, която набира 112 от улична телефонна кабина.
Така че от спешния телефон Краси прекрачи в театъра, една друга любима нейна територия. Рискът не е толкова голям, колкото изглежда, защото тя стъпва по стабилен мост, който е градила години наред. 
Не е случайно, че началото на
кариерата й в медиите започва от вестник „Русе“,
където тя макетираше страниците. Оттогава са известни художествените й заложби, но едва сега тя признава, че детската й мечта е била да стане художник.
Е, стана. Не с боите и четката или с молива, но със снимките си, с усета си към формата и колорита, към вица и красотата, с наблюдателното си око... Ето така тя успя да сбъдне детската си мечта. И с копнежа си по необикновеното, което я прави истински сървайвър. През есента Краси полетя с балон над Кападокия и засне приказни кадри. А понеже при нея мечтите никога не свършват, е на път да се пребори с още едно предизвикателство - да изкачи трихилядник в Алпите. И няма съмнение, че ще го направи с фотоапарат. Оставаме в очакване на спиращи дъха кадри...