Вече има резултат от протестните действия на работниците и служителите от „Топлофикация Русе“. За четвъртък е договорена среща в Министерството на икономиката и енергетиката с представители на НЕК, работодатели, представители на топлофикационните дружества и синдикатите, на която да бъдат обсъдени начините за решаване на натрупаните проблеми. На нея ще присъства и изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Севдалин Желев.
Поради бързата реакция на институциите вчерашният протест на енергетиците премина без блокиране на пътя. Те само направиха обиколка по пътя от ТЕЦ „Изток“ до кръговото пред Дунав мост и обратно, като за кратко останаха на зелените площи, но без да пречат на движението. Протестът ще продължи по същия начин поне до четвъртък, когато ще стане ясно ще бъде ли постигнато споразумение за погасяване на задълженията на НЕК към „Топлофикация Русе“. Както „Утро“ писа, заради неплатените от държавната компания суми работещите в дружеството стоят без заплати. Това ги принуди да излязат на улицата в опит да упражнят натиск върху институциите, чиято работа е да въдворят ред в енергетиката.
Въпреки всички трудности през миналата и особено през настоящата година екипът на „Топлофикация Русе“ успешно изпълнява програмата си за присъединяване на нови абонати. През 2013 година достъп до топлопреносната мрежа на дружеството получиха 161 нови клиенти с обща мощност 3623 кВт. През тази година са присъединени още 5 обекта - 2 битови с по 10 потребителя и 3 стопански, с обща мощност 1824 кВт.