„Дунав 8806“ търси начин да се освободи от американката Латриша Ловингс, която разочарова с изявите си на терена, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от президента на клуба Красимир Трифонов, който сподели, че води преговори с мениджърите на състезателката, за да й се намери нов отбор.
„Дунав 8806“ търси начини за разтрогване на договора с американката по взаимно съгласие, за да избегне плащането на неустойки. Въпреки че е доста спорно дали самата Латриша изпълнява този договор, тъй като играта й съвсем не показва изискващата се от нея класа.
Латриша Ловингс дойде в Русе през лятото от „Тексас Крисчън“. Високата 190 см баскетболистка бе звезда на колежанския тим и държеше рекорда му по чадъри /321/ във вечната ранглиста за мачовете на тима. Още при идването й стана ясно, че тя е много атлетична и с отлична фигура състезателка. Последващите й изяви на терена обаче съвсем не бяха толкова впечатляващи и американката определено не оправда големите очаквания.
Ръководството на „Дунав 8806“ е разочаровано не само от Латриша, но и от отчайващия старт в първенството с две поредни загуби. „На този етап не възнамеряваме да прибягваме към глоби, но в договорите на баскетболистките има предвидени и санкции за лоши резултати. Отборът все още има шансове да ги избегне, надявам се да не стигаме до тях“, каза Красимир Трифонов.