Партиарх Неофит бе сред дарителите на дом „Св.Иван Рилски“ в Брестовица, съобщи директорката на заведението на децата без родителски грижи Наталия Белчева. Негово светейшество зарадва малчуганите с плазмен телевизор и много лакомства. Дядо Неофит добре познава дома и нуждите на питомците му. През последните години той е кръстил не едно от децата там и е бил гост на баловете за изпращане на завършващите осмокласници.
С много подаръци зарадваха дома и собствениците на „СЕТ“ АД семейство Щайнер, които също от години подкрепят финансово малчуганите в него.
И младежите в дом „Св.Димитър Басарбовски“ не бяха забравени по празниците. За дванайста поредна година сдружение „Евроталант“ организира за тях незабравим коледен празник с помощта на Дунавски драгажен флот, ВиК, „Дунав турс“, „Хоби кар“, аптеки „Астра“, „Метро-Русе“ и „Бозмов“.
Всички се събраха в хитовата дискотека „Шоурум“, където освен че се почерпиха за празниците, посрещнаха и Дядо Коледа, който бе щедър с подаръците си към тях. Тъй като празник без танци не бива, екипът на дискотеката се постара да направи купона незабравим за всичките 30 деца в неравностойно социално положение от дома.