Две първи награди бяха връчени на четвъртия конкурс за художествено слово, който се проведе в Деня на народните будители. 18-годишната Преслава Начева от Разград впечатли журито с „Не сме народ“ от Петко Славейков, а 17-годишният Владислав Стойчев от Дулово - с баладата „Хаджи Димитър“ от Христо Ботев. Призовете връчи лично кметът на Русе Пламен Стоилов, който поздрави участниците в конкурса и им пожела да поддържат пламъка на българските будители.
В състезанието за рецитация тази година участваха 22 ученици от областите Русе, Силистра и Разград. Журито с председател Ириней Константинов, директор на театър „София“, присъди две втори награди - на Ния Василева от Разград и на 15-годишния русенец от театър-школа „Артистисимо“ Борис Атанасов. Ния вече за трети път се явява на конкурса и печели второ място. Трета награда бе дадена на Ивайла Ненова от Дулово. Наградите бяха връчени от директора на русенския театър Орлин Дяков.
Две от осемте поощрения, отсъдени от журито, отидоха при най-малките участници - 13-годишната Мариела Димитрова от Русе и нейния връстник Николай Пенчев от Разград.