ВВолейболистите на „Дунав“ записаха драматична, но сладка победа с 3:2 срещу гостите от „Ботев“ /Луковит/ в мач за първенство на Висшата лига. Успехът е два пъти по-ценен, защото русенските момчета не играят особено сполучливо срещу този съперник през последните години. При това отборът бе без Борислав Илиев и Цанко Цанков. Всички в залата обаче бяха единодушни в оценката си, че тимът играе по-добре и че изглежда доста по-сплотен и задружен.
„Дунав“ взе първия гейм с 25:20, а се измъкна във втория с точка за точка и множество обрати до 29:27. Гостите дръпнаха бързо в третата част и закономерно я затвориха с 15:25, след което успяха и да изравнят до 2:2 гейма с 20:25.
Тайбрекът бе повече от инфарктен. „Ботев“ поведе с 4:8 и мачът изглеждаше загубен. Тогава обаче отборът на „Дунав“ заложи на колектива и на страхотната борба за всяка топка. Публиката също помогна много с горещата си подкрепа за зрелищния финал с 16:14 и заслужената победа с 3:2.
В 4-ия кръг на 8 ноември дунавци ще гостуват на „Тетевен“. Мачът е от 18 часа.
В другите двубои: „Черно море БАСК“-“Звездец“ /Горна Малина/ - 3:0, „Тетевен“-“Славия“ - 3:1, „Изгрев“ /Ябланица/-“Виктория Волей“ /Пд/ - 2:3.