"С какъв акъл си се юрнала да съдиш този расов жрЕБЕЦ, вместо да му изстискаш хайвера!" Тази остра забележка отправи към девствената поетеса Албена Хинкова от стената си във Фесбук поетът Тодор Чонов. Творецът е смаян от постъпката на колежката си по перо, че иска 3000 лева от колегата му по перо Николай Славов, затова, че се усъмнил в нейната непорочност, пише "Марица".
При една от сбирките на литературен клуб "Младост" Николай отправил реплика към Албена "Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение.” Думите на колегата накърнили честта на Хинкова и тя завела искът. Огорчен от Хинкова и съпричастен към Славов, Тодор Чонов написа емоционален коментар по темата.

Не по-малко емоционални са и коментарите под словото на поета. Публикува част от тях без редакционна намеса, за да не се губи емоцията при препредаването.

"Тодоре, всички пловдивски писатели вкупом сте виновни - 39 годишна поетеса по съдилища да си развява химена. Що дремахте досега, та не се намери мъж на 5 ракии ...", пише Стефан Стоев. 

"Не разбирам какъв е проблемът. Николай Славов и е казал "моме" визирайки факта, че тя е още неомъжена, а не нелашната. След това добавил, че може би все пак не е мома, защото някъде дълбоко в паметта му изкристализирал спомен, че може би е омъжена вече. А тя през цялото време си е мислила, че я бъзикат, задето е девствена, което очевидно никой не е подлагал на съмнение, визирайки същността й.. Това, че тя иска просто да чопне 3000 лева заради девствеността си, си е неин проблем. Както казват руснаците - "каждий разсуждает по мере своей испорчености" .Това е перфектната и непробиваема защита на човека. Тодоре, предай му това, защото нямам честта да го познавам", казва й Митко Динев.