Общо 2500 лева обезщетение ще трябва да плати шофьор на фиат за това, че направил обратен завой на забранено за такава маневра място и блъснал велосипедист.
Инцидентът е станал още през лятото на 2011 година. Колоездачът карал по ул.“Борисова“ по посока центъра, но заради паркиралите вдясно коли, се движел в лявата пътна лента. Внезапно и без да подаде мигач, шофьорът на фиата тръгнал да прави обратен завой, при което влязъл в лентата на велосипедиста и двамата се оказали съвсем близо един до друг. Водачът рязко намалил скоростта, при което колоездачът се блъснал в задната част на автомобила и паднал на пътя. Пострадалият бил с охлузвания, хематоми и тежки наранявания на гърба, заради което не можел да лежи в никаква поза в продължение на две седмици. Затова се наложило да спи седнал. Оказало се, че има и счупено ребро.
Заради причинените физически и психически травми, а и заради потрошеното колело, велосипедистът поиска 4000 лева обезщетение. На първа инстанция Русенският районен съд сметна, че водачът не е виновен за произшествието и отхвърли исковете. Окръжните магистрати обаче отсъдиха в полза на колоездача и му присъдиха 2500 лева обезщетение. Решението е окончателно.