Зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров се срещна с австрийския куратор Гуе Шмидт. Поводът беше предстоящата международна изложба „theRED”, която ще се откриe на 4 ноември от 17.30 ч. в Художествената галерия.

На срещата стана ясно, че Русе е единственият град в България, където ще бъдат представени картините на международните художници.
Австрийският куратор сподели, че е много щастлив от възможността отново да посети Русе и да види развитието на града отпреди десет години, когато е бил отново тук, по повод друга негова изложба. „Откриването на „theRED” е един жест на приятелство и с нея искаме да кажем, че културата не трябва да е на последно място в приоритетите ни, защото тя е основополагаща в развитието на обществото. Художествената галерия е една красива перла, която трябва да се обгрижва“, допълни художникът.

Г-н Григоров сподели радостта си, че гостите му са избрали точно Русе за да представят творбите си, защото това вдига нивото на културата в нашия град. „Сега трябва на сто процента да обърнем внимание на културните институции и черпейки от опита на международните творци да съживим културата“, допълни зам.-кметът Григоров.