Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще гостуват днес на „Нефтохимик“ /Бургас/ във втория си мач от новото първенство на Националната лига /18 часа/. Двата тима, вечни съперници през последните години за титлата и купата на страната, неочаквано загубиха първите си двубои. Дунавки бяха надиграни у дома от „Хасково“ с 61:77, а бургазлийки напуснаха „Арена Самоков“ с поражение от „Рилски спортист“ - 63:77.
Дунавки ще трябва да се постараят много в зала „Бойчо Брънзов“, защото втора поредна загуба ще е прецедент в историята на клуба за последните няколко сезона. Задачата им няма да бъде никак лека - новата селекция на „Нефтохимик“ включва опитни баскетболистки като Ивелина Вранчева, Лидия Върбанова, Мария Желязкова, девическата националка Борислава Христова, а и бургаският старши треньор Дечо Коешинов разчита в основната си петица на 193-сантиметровата полякиня Марта Юйка и на хитрата сръбска състезателка Драгана Гобелич.
В другите два мача от кръга „Левски“ ще бъде домакин на „Рилски спортист“, а „Хасково“ ще приеме у дома много силния като селекция и възможности тим на „Монтана“.