Председателят на тенисклуб „Русе“ и член на УС на федерацията Даниел Джумалийски благодари на кмета Пламен Стоилов за осигурената от общината финансова помощ, която позволи на 25 деца от клуба да станат преки свидетели на мачове от Турнира на шампионите в София.
„Идеята ни бе децата да видят отблизо играта на звездите в тениса и да усетят атмосферата на едно наистина голямо състезание. Ако съдя по грейналите им очи, успяхме да изпълним тази задача“, заяви Джумалийски пред „Утро“.
Той изрази съжаление, че към групата не са се присъединили млади състезатели от други русенски клубове, въпреки че управата на „Русе“ изрично отправи такава покана.
„Време е да обърнем гръб на личните си интереси и да погледнем в една посока“, призова Джумалийски.
Най-вълнуващато събитие за русенските деца били срещите с френската звезда Ализе Корне и Цветана Пиронкова. Французойката търпеливо изчакала малчуганите за снимки и автографи, въпреки че времето й било разчетено до секунди.
„Цветана пък не върна нито едно дете, при това тъкмо бе напуснала корта със загуба. Пиронкова е много мъжко момиче“, каза Джумалийски.
Неговата идея пред федерацията е догодина да бъдат организирани открити уроци за млади таланти с участието на Пиронкова.
„Цвети може да направи такъв урок в София или да обиколи няколко центъра, между които да е и Русе“, обясни Джумалийски.