От години не сме имали почивен ден - всяка сутрин и през лятото, и през зимата, подреждаме плодовете и зеленчуците на сергията. Това разказа вчера в редакцията на „Утро“ Кадрие Шабан Курд, която се оказа щастливката при поредното теглене на междинния кръг от томболата на туроператорската фирма MG Travel и „Утро“. Прилежно изрязаните и залепени в цялостна картинка елементи от вълшебния остров Джумейра, един от трите прочути изкуствено създадени Палмови острови в Дубай, донесоха на русенката награда.
Късметът ще накара Кадрие и Николай да оставят за един петък и една събота сергията на Американското пазарче с плодовете, да поверят двете си дъщерички, 11-годишната Азра и 6-годишната Никол на бабите и да преживеят един вълшебен уикенд в прелестното старопланинско селце Арбанаси, където ги очаква комфортна стая в хотел „Престиж“.
Много обичам да пътувам, но първо все отлагахме удоволствията, докато отраснат децата, а после работата на пазара така ни е закотвила, че не можем да си позволим дори да си помислим за пътешествия, казва Кадрие. Засега най-далечната дестинация, която семейството си е разрешавало, е кратка почивка на българското Черноморие. Но ето че късметът е решил да направи промяна в обичайния житейски ритъм на фамилията.
Всъщност, за първи път участвам в такава игра, казва Кадрие. Вестник „Утро“ винаги си купуваме, но за да го четем, а на игрите не обръщахме внимание - докато един колега по съседство на пазара не ни закрасти, продължава младата жена. Особено след като съседът по павилион спечелил пътуване до Гърция, Кадрие и Николай решили също да разгадават загадките на MG Travel и „Утро“. И ето че още първият им опит им носи приз. И в хороскопа за днес така пишеше - че денят ми ще бъде печеливш, засмива се Кадрие Шабан Курд на тръгване от редакцията. И се зарича, че ще продължи да участва в играта. С надеждата, че късметът може да й отвори път и до Рим.