Маскираният и въоръжен с кухненски нож грабител на денонощни обекти в Русе e заловен след 20-дневна усилена работа по всички възможни направления на полицията. В ареста е прибран 30-годишният стар познайник на криминалистите И.Д., който ще отговаря за три дръзки нападения.
Първият удар на осъждания за грабежи И.Д. бе на 19 август в 3.10 часа в денонощен магазин за хранителни стоки на бул.“Христо Ботев“. Оттам бандитът задигна 170 лева от оборота и една бира. Последва дълго затишие, което на 10 октомври бе взривено с нови два въоръжени грабежа в една нощ и това мобилизира до краен предел разследващите. Тогава И.Д. първо опита да вземе с нож в ръката оборота през шибъра на денонощен магазин за цигари и напитки „Ники“ на ул.“Борисова“ но момичето на смяна успя да натисне паник бутона и маскираният грабна цигарите му плюс една бира и изчезна. Два часа по-късно той се появи в денонощната бърза закуска „Трепач“ в „Дружба 3“, където застави продавачката да му даде оборота от 42 лева. После маскираният грабна мобилния телефон на момичето, което се опита да си го вземе и за малко не бе наръгано в гърдите.
„Доволни сме, че успяхме да заловим грабителя. Собствениците на денонощните магазини бяха настръхнали от грабежите, тъй като продавачките им масово отказвали да работят нощем и в града настъпи една психоза“, каза вчера за „Утро“ работещ по случаите криминалист.