Мерцедесът на русенската фолк певица Анита е бил запален във вторник вечерта на паркинга зад т.нар. Блок на борците на ул.“Александровска“. Колата е била паркирана точно пред входа на медицинския център с клинична лаборатория и кабинети на джипита. Около 20.30 часа някой разбил с паве предното стъкло, след това насочил в купето спрей с лакочистител за нокти и  запалил струята, като така превърнал флакона в импровизирана горелка.
Купето е лумнало в пламъци, които били забелязани от хора в района, и последвал сигнал на тел.112. До идването на пожарната двама посетители на ресторант „Мястото“, който е в съседство с пожара, грабнали пожарогасителите от колите си и започнали да гасят пламъците, а дошлите след минути служители от Втора пожарна служба и локализирали пожара.
Анита, която преди броени дни се върнала от няколкомесечно турне в Дубай, не живее в този блок. Там обаче живеел нейн приятел, който карал мерцедеса. Според мълвата в основата на палежа може да стои любовен триъгълник. Засега от ОД на МВР отказват коментар по случая.