15-годишно момиче лежи в русенската болница между живота и смъртта след трагичен инцидент във вторник.
Инцидентът станал около 13.30 часа на трийсетина метра от прелеза на Кооперативен пазар в посока СОУ „Олимпи Панов“ с влака от Варна, който като оставил пътниците на Централна гара, се връщал в Разпределителна. Сигналът за блъснатото момиче е подаден лично от машиниста в 13.35 часа.
Пред дошлите полицаи от Второ РПУ машинистът казал, че момичето е било приклекнало в храстите от страна на игрището на „Марисан“. След като го видял, той намалил скоростта, но при приближаването на локомотива детето изведнъж се изправило, засилило се срещу него и се блъснало в стъпенката на машината. В началото той и помощникът му помислили момичето за мъртво, но то изведнъж се размърдало и железничарите повикали линейка. Лекарите установили счупвания на черепа му.
По думите на съседка детето имало проблеми в семейството си и затова засега полицията работи по версията за опит за самоубийство.
Момичето е оперирано и е поставено на изкуствено дишане в Интензивно хирургично отделение. Заради тежките травми засега никой не може да прогнозира дали ще оживее.