Волейболен клуб „Дунав“ ще осигури свободен вход за всички домакински мачове на представителния отбор, обяви на пресконференция вчера президентът на клуба Валери Андреев. Любителите на този красив и атрактивен спорт могат да се възползват от бонуса още на 1 ноември, когато тимът на младия старши треньор Борис Василев ще играе срещу гостите от „Ботев“ /Луковит/. Този мач ще започне в 17.30 часа.
Дунавци се подсилиха с още двама състезатели. Опитният Атанас Митев идва от „Габрово“. Неговата позиция е либеро. Плевенчанинът Мариян Цветков е атакуващ по диагонала волейболист.
Борислав Илиев и Антон Стаменов, за чието завръщане „Утро“ писа пръв, сами пожелали да помогнат на отбора.
„Те не поставиха абсолютно никакви условия“, обясни Андреев.
Борислав и Антон ще се готвят на първо време по индивидуален план извън Русе, като ще бъдат на разположение на Василев в мачовете през уикенда. По-късно ще тренират наравно с отбора.
„Ако изключим, че все още нямаме женски отбор, разполагаме с тимове при момчетата и момичетата във всички възрастови групи. Идеята ни е да даваме път на наши кадри. В момента в школата ни тренират 190 деца“, заяви клубният президент.
Той допълни, че ще бъдат хвърлени сили по ремонта на зала „Иван Ханджиев“. По договорка с федерацията централата в София ще оборудва залата с нова настилка.
„Апелирам към бизнеса за партньорство с нашия клуб. Фирмите, които станат наши спонсори, ще бъдат рекламирани с пана в залата и с надписи върху екипите на волейболистите ни“, каза Андреев.
На въпрос към старши треньора Борис Василев как разглежда конкуренцията във Висшата лига, наставникът отговори, че не вижда нито ярко изразен фаворит, нито тотален аутсайдер.