С подписването на акт за встъпване в длъжност съдия Искра Блъскова официално пое поста на председател на Русенския окръжен съд. Гост на церемонията бе административният ръководител на Апелативния съд във Велико Търново Илияна Попова. Тя пожела на Блъскова най-вече здраве и много сили за справяне с нелеката длъжност. Попова поздрави за професионалната работа и доскорошната председателка Даринка Алексиева, която ръководи Окръжния съд в продължение на 10 години.
На официалното встъпване в длъжност присъства окръжният прокурор Георги Георгиев, председателят на Административния съд Елга Цонева, председателят на Районния съд Венцислав Василев, както и над 20 окръжни съдии, които поднесоха поздравления и цветя на новата ръководителка.
Самата Блъскова посочи, че в Окръжния съд има приемственост и вярва, че екипът ще върви напред. „Изключително важно за мен е да има добри взаимоотношения, затова ще работя за спокойна атмосфера, която от своя страна ще спомогне за разгръщане на професионализма на колегите“, заяви Блъскова като сподели амбицията си за постигане на съвършенство в правораздаването.
Кратката церемония приключи с размяната на поздрави на по чаша бяло вино.
Както „Утро“ писа, Искра Блъскова бе избрана на 15 октомври от Висшия съдебен съвет за нов председател на Окръжния съд.