Експертиза, която да отговори на въпроса дали загинал на място шофьор на бус е карал с колан и можел ли е да оцелее, ако е бил обезопасен, отложи дело за катастрофа.
Тежкият челен удар, за който отговорност според прокуратурата носи Антоанета В., станала на 17 август миналата година по пътя Русе-Силистра на разклона на Николово. Тогава жената тръгнала от Николово, за да прибере от Сливо поле приятеля си. Качила се зад волана на купеното само преди три дни БМВ, но нищо не тръгнало както трябва. Според обвинението още при тръгване от кръстовището на пътя Русе-Силистра Антоанета навлязла в отсрещната лента, не се включила правилно в движението, а от високата скорост дори не успяла да овладее автомобила. Последвал челен удар с бус „Мерцедес Спринтер“, при който загинал 35-годишен мъж. Според защитата на жената обаче, покойникът навлязъл в нейната лента и той е отговорен за тежкото произшествие.
Догадките около обстоятелствата на катастрофата започнали още при огледа на мястото на сблъсъка, тъй като БМВ-то било завъртяно по средата на пътя, а бусът стоял обърнат на лявата си страна на поляната извън платното за движение. Лекият автомобил бил със смачкана предница, а Антоанета била изкарана от него с големи усилия. Травмите й никак не били леки, но се възстановила. Безжизненото тяло на младия мъж от буса пък било заварено от очевидци по очи между двата автомобила. Пазач на автопарк в района разказал, че след като чул силния трясък от удара, излязъл на пътя и видял, че 2-3 румънски автомобила се суетели около местопроизшествието, но набързо потеглили към Русе.
Какъв ще е развоят на делото и ще бъде ли призната за виновна Антоанета ще стане ясно в началото на декември.