Третото дело за измама на клиенти на Атанас А. е към края си, а с това влизането му в затвора е все по-възможен сценарий. Майсторът обещавал да изработи харесаните от клиентите холови секции и кухненско обзавеждане, предварително вземал парите за направата им - суми от 70 до 600 лева, но мебелите така и не виждали бял свят. Част от взетите пари вече са възстановени на измамените клиенти. Последното дело е за подлъгване на двама души с мебели за общо 155 лева.
Човекът наистина работел в мебелната промишленост, но често сменял работодателите си. За изпълнението на последната поръчка дори поискал помощ от свой познат. Уговорили се как и къде ще изработят секцията, но всичко спряло дотам. Колегата му се яви като свидетел по делото и сподели, че Атанас е майстор и си разбира от работата, но най-вероятно заради семейни проблеми не успял да изпълни поръчката. В последната година освен че се развел, претърпял и операция на бъбреците.
Атанас и адвокатите му вече са направили постъпления за споразумение с прокуратурата за наказанието му, което най-вероятно ще го отърве от затвора. Проблемът за сключването му обаче е, че той не е възстановил парите на измамените клиенти, но не защото няма желание или възможност, а заради парадокс. И двамата подлъгани, заради които се води третото дело, вероятно са в чужбина и техните семейства не могат да бъдат открити, за да им бъдат върнати парите. А парите са изпратени до техните постоянни адреси в Русе чрез пощенски запис, но няма кой да ги получи и са заседнали в пощата. И ако не стигнат до хората, Атанас съвсем реално може да стигне до затвора.