Вместо със задоволени сексуални нужди, 26-годишен се оказал набит и ограбен заради проститутка.
В историята всъщност са замесени още двама негови приятели. Компанията решила да се позабавлява и за целта младежите се разровили в интернет и попаднали на обява за платен секс. Чукнали си среща с проститутката пред бл.10 в кв.“Дружба 3“ с намерението да я заведат на хотел. Случката се развила на 6 септември миналата година около 1 часа през нощта.
Когато наближили очакващата ги жрица, тримата приятели се разколебали в намеренията си, защото тя не отговаряла на очакванията им и никак не я харесали. Затова решили да й вържат тенекия. Поведението им обаче било наблюдавано от охранител на проститутката, който следял изкъсо ситуацията в паркиран наблизо автомобил. Когато разбрал, че младежите само са ги разкарали напразно със секструженичката, С.А. излязъл от колата и поискал всеки от клиентите да му плати по 10 лева за момичето. Загорелите мъже обаче отказали да дадат каквито и да е пари за неконсумирани услуги, но вместо разбиране получили удари от 32-годишния сводник. Той продължавал да настоява за пари, но тъй като младежите му се опълчили, извикал подкрепление. Скорострелно за 1-2 минути на място пристигнал 33-годишният осъждан Г.Н. с прякор Екшъна, който също започнал да раздава юмруци. Един от нападнатите се уплашил и заявил, че е склонен да даде някой лев на побойниците. 26-годишният младеж демонстративно извадил портмонето си и това била грешката му, тъй като всички видели, че е претъпкано с пари. Най-вероятно това били заработените в чужбина средства, които успял да спести. Разбойниците само това и чакали - ударили го през ръцете, портмонето паднало и те набързо го сграбчили. Според прокуратурата в него е имало 600 лева, но съдът сметна, че са отмъкнати 430 лева. Грабителите проявили и съчувствие - хвърлили 5 лева на пострадалия, за да може да си хване такси.
В крайна сметка разбойниците стигнаха до съд, който на първа инстанция ги призна за виновни. 32-годишният С.А. бе наказан с 3 години условно и 5 години изпитателен срок. Екшъна, който има зад гърба си условна присъда за кражба, пък ще прекрачи прага на затвора, тъй като се сдоби с 3-годишно ефективно наказание. Присъдите са на първа инстанция.