„Искам „Дунав“ да израсне толкова, че да играя с отбора в мачове от евротурнирите“, заяви на среща с феновете халфът Георги Чакъров. Техничарят гостува по покана на привържениците със старши треньора Веселин Великов, съотборниците си Андреас Васев и Мирослав Будинов. За да остави свидетелство за смелата си мечта, Чакъров я документира на поднесената му от феновете специална книга. Автографи в нея с послания към момчетата със сини шалчета оставиха още Великов, Васев и Будинов.
Сред темите на сбирката бяха мачът в Каварна, работата в тима и детско-юношеската школа. Гостите разказаха накратко за кариерата си дотук, след което  обясниха, че приели да станат играчи на русенския тим заради старши треньора и много добрата организация в клуба. Отвори се и дума за идните мачове от турнира за купата на България срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Наставникът Великов и футболистите му бяха единодушни, че отборът ще се опита да елиминира очевидно прегресиращия в „Б“ група тим на „железничарите“.
Междувременно стана ясно, че първият мач в Горна Оряховица на 29 октомври от 14.30 часа ще бъде ръководен от елитния варненски съдия Радан Мирянов.
Футболистите на „Дунав“ „осветиха“ вчера новото помощно игрище до залата в „Здравец“. По терена има съвсем малко довършителна работа, но старши треньорът Великов изведе момчетата за следобедна тренировка.
„Това игрище е дар божи. Ако го нямахме и при това лошо време, щяхме да останем буквално на улицита“, заяви пред „Утро“ изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев.
След тренировката и кратка почивка момчетата се отправиха към залата като зрители на баскетболния мач между „Дунав 8806“ и „Хасково“.