„Мол Русе“ остава верен на традицията да носи рaдост и страховити преживявания на малки и големи по време на Деня на вси светии - Хелоуин. По традиция децата на този празник обличат страшни костюми и носят тиквени фенери, обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат, ще им „изиграят номер“.
Подготовката за големия празничен ден в „Мол Русе“ започва още на 25 и 26 октомври, когато от 16,00 до 20,00 ч на последния  етаж ще има ателие за маски и костюми „В тъмното зад гардероба“ с маестра Лили Васили.
Финалните приготвления за „Хелоуин страшна приказка“ ще са на 29 и 30 октомври от 17,00 до 19,30 часа пак на последния етаж в ателието за грим „Ужасни - Прекрасни“ с Камила Джуниър. По същото време на същия етаж, но в ателието за тиквени фенери ще се правят задължителните хелоуински осветителни тела. Плодовете от творческия труд на талантливите майстори могат да участват в конкурса за най-страшен тиквен фенер на 31 октомври.
На 31 октомври от 18:00 часа на сцената на последния етаж ще започне конкурсът за най-оригинален и страховит костюм и грим и страшно зумба зомби с много изненади и подаръци за всички почитатели на многовековната езическа традиция.