Четири години затвор е присъдата, която чу Валентин П. за това, че се облагодетелствал със 113 258 лева за сметка на румънски бизнесмен.
Русенецът всъщност играел ролята на посредник на румънеца, но отношенията им предимно се градели на честна дума, отколкото на договори. Сключили сделка Валентин да намери и достави царевица на бизнесмена, като предварително му били преведени парите за купуването на стоката. Румънецът обаче не видял нито царевица, нито получил парите си обратно. Така Валентин бе изправен пред съда с обвинението, че е присвоил 120 000 лева. Той не призна, че има вина и оспори отправените обвинения. Досега сблъсъкът на русенеца с правосъдието е завършвал само с глоби и за първи път получава ефективна присъда.
Състав на Русенския районен съд обаче сметна, че Валентин е отговорен за противозаконното получаване на 113 258 лева и го оправда за присвояване на останалите около 7000 лева от сумата. Присъдата е само на първа инстанция и най-вероятно ще бъде обжалвана пред Окръжния съд.