Ефирът на Нова ще бъде домакин на вечното дерби Левски – ЦСКА тази събота от 16.00 ч. Срещата между „сини” и „червени” ще се играе на националния стадион „Васил Левски”, а освен вълнуващия двубой, Нова и Диема ще проследят и най-любопитното преди и след него.

Съботният футболен маратон ще започне в 15.00 ч. с коментарно студио по Диема с водещ Деян Веселинов. В директни включвания репортерите Гено Даскалов и Александър Рангелов ще предадат атмосферата пред стадиона и ще потърсят отговор на въпроса какво е настроението сред феновете на „сините” и „червените”. Зрителите ще разберат какви са очакванията в двата лагера. Наставниците Георги Иванов и Стойчо Младенов ще разкрият с каква мотивация и нагласа излизат на терена техните отбори и има ли някой от тимовете психологическо предимство. Специални гости в студиото ще са треньорите и бивши състезатели за двата клуба Антоний Здравков и Бойко Величков. Студийният анализ ще проследи и представянето на Левски и ЦСКА в дербитата през последните години.

Диема ще предаде щафетата на Нова точно в 15.30 ч., където ще продължи коментарното студио. Последните новини преди сблъсъка, както и информация за стартовите състави ще бъдат поднесени от репортерите директно от терена на стадион „Васил Левски”. С какво се характеризира представянето на двата отбора в настоящия футболен сезон до момента ще разберем от нова порция коментари в студиото, включително компютърен анализ, който ще изобрази детайлно стиловете на двата съперника. Ще бъдат разкрити и очакванията на специалните гости за изхода от мача.

Дербито Левски – ЦСКА ще започне точно в 16.00 ч., като коментатор на двубоя между четвъртия и лидера във временното класиране ще е Илиян Енев. След края на срещата зрителите на Нова ще се насладят още веднъж на най-вълнуващите моменти и ще видят интервюта с героите на мача. Скоро след това емоциите ще се пренесат отново в ефира на Диема, като от 18.00 ч. коментарното студио продължава. Следват изчерпателни интервюта с двамата треньори и обстоен анализ на играта с помощта на ефектната компютърна графика. Ключовите моменти, стратегиите, завладяващите комбинации и грешките на отборите ще бъдат нищени от специалните гости, преди да дойде време за нова доза интервюта с ръководителите на двата клуба, още футболисти и други интересни гости.

Съботното футболно зрелище ще продължи и след това. Веднага след като страстите от Вечното дерби позатихнат, темата в студиото ще е още един локален сблъсък – дербито на североизточна България Лудогорец – Черно море. Мачът в Разград започва в 19:00 ч. и ще бъде излъчен директно по Диема. Зрителите ще проверят дали шампионите, които току-що станаха първия български тим, спечелил точки в груповата фаза на Шампионската Лига, имат волята да продължат добрата си поредица и в родното първенство. В студиото след края на мача ще има още реакции след двата двубоя и ще бъдат направени обобщения на видяното през дългия футболен ден.