Радост сред българите и разочарование за феновете на Базел. Това разбира се са настроенията след първата победа на Лудогорец в Шампионската лига. Момчетата от Разград успяха да вземат три точки след 1:0 с гол в продължението на мача в София. Ето и коментарите след срещата:

Георги Дерменджиев: Не ни вярваха, но играем добър футбол


„Не ни вярваха, но ето че първа победа. Цяло второ полувреме ги надиграваме, играем добър футбол. Аз много първи съм го казвал, не обръщам внимание на критиките, има хора за всичко= Виждате, че отборът играе добър футбол. Там мачът ще бъде много различен. Този мач го изиграхме много силно тактически, независимо че с човек по-малко."

Треньорът на Базел Пауло Соуса: Не очаквахме да загубим


„Не очаквахме да загубим. Минахме през много тежки моменти. Въпреки всички тези затруднения, които се струпаха за нас в този мач, червен картон, ние играхме доста добре и до самия край на мача имахме възможност да спечелим нещо от него. През второто полувреме Лудогорец бе по-свеж и създаде повече положения, но ние се защитавахме много добре. Може би трябваше да сме по-концентрирани в последните минути и да контролираме по-добре ситуациите. Поздравявам Лудогорец за тяхната игра. Надявам се в следващия мач да контролираме по-добре играта и да ги победим".

Голмайсторът Йордан Минев: Като няма какво да я правя, бия, и тя влиза


„Още не мога да повярвам. Това ми е първият гол за Лудогорец, от три години в отбора, и наистина важен. Като няма какво да я правя, бия, и тя влиза!"

Капитанът Светослав Дяков: Даваме най-доброто във всеки мач


„Явно ни върви на този стадион и отново с гол в последните минути. Нашата група е с доста силни отбори. Не гледаме на кое място сме, даваме най-доброто във всеки мач. Поздравявам публиката, която ни даваше сили. Мачът не беше лек, но благодарение на късмета и мъжеството се поздравихме с първата историческа победа. Играчите на Базел много добре се бяха затворили, играехме само в тяхната половина. Много хора ни подценяват, но ние ще показваме, че имаме класа. Мачът в Базел ще бъде много по-труден от днес, но се надявам да излезем със самочувствие, пък кактово стане на терена".

Козмин Моци: С подобна игра ще продължим да напред


„Когато побеждаваме, значи сме се справили добре. С подобна игра ще продължим да вървим напред. Засега се справяме добре, но ни остават още три мача. В следващия мач отваме в Базел, за да покажем същата игра като днес. За всеки футболист е приятно, когато чува феновете да скандират името му".

Собственикът Кирил Домусчиев: Това е карма, очаквахме гол в последната минута


„Бях спокоен този мач, чувствах, че не може всеки път нещата да са срещу нас и в крайна сметка се получи. Това е патент на Лудогорец, тия лудите мачове само ние го правим. Това е някаква карма, това не сме го измислили ние, това го казаха в Англия, в „Ню Йорк Таймс". Очаквахме гол в последната минута, даже си го говорихме с колегите. Най-интересното е, че го вкара човек, който може би никога не е вкарвал".

Марселиньо да Коща: Бяхме по-добрият тим, защо да не продължим напред?


„Заслужавахме тази победа. Бяхме по-добрият тим през 90-те минути. Създадохме по-добрите възможности, но топката така и не влизаше. Накрая това се случи и постигнахме историческа победа. Тя е историческа за нашия малък клуб, за нашите фантастични фенове на стадиона и за всички българи. Намираме се на една и съща позиция с Базел и Ливърпул. Защо да не продължим напред".

Михаил Александров: Второ място е постижимо


„Второто място е наша цел, дали ще я постигнем си зависи само и единствено от нас. Мисля, че е постижимо, с оглед на играта ни в първите три мача. Разбира се, следващите три мача ще са доста по-трудни, тъй като вече отборите са ни разучили и няма да ни подценят, ще играят максимално мотивирано. Ако гледате и другите отбори, които са новаци в Шампионската лига, ще видите, че и те не се представят по най-добрия начин в тяхното първенство. Това е съвсем нормално, тъй като ние играем сряда-събота, дори и да сме физически подготвени, то психически ни натежава. Надявам се да не повтаряме грешките си и да играем най-добрия футбол".