Извършена е проверка на фирмите, които се грижат за зимното почистване в община Русе, с които е сключен договор до 7 декември. Това коментира за „Утро“ шефът на Общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ във връзка с готовността на Общината за предстоящото застудяване и очакван сняг. Той допълни, че се проверяват техниката и наличността на инертни материали в случай, че температурите паднат много и се налага обработване на пътните настилки.
На проведеното в началото на месец октомври заседание във връзка с подготовката на общината за предстоящия зимен сезон стана ясно, че фирмите за снегопочистване и зимно поддържане разполагат със сол и пясък, останали от миналата година. Кметът Пламен Стоилов бе категоричен, че подходите към пешеходните зони и спирките трябва първи да се почистват. Организацията да е такава, че до 7 ч всичко трябва да е почистено, за да има осигурен достъп до спирките и гражданите да използват градския транспорт до работните си места, подчерта той.
Както „Утро“ писа, „Пътно поддържане-Русе“ и „Берус“ бяха единствените кандидати за зимно почистване на входно-изходните магистрали и четвъртокласните пътища в община Русе през следващите 4 години. Договорите с тях все още не са подписани, защото в момента все още действат старите контракти, каза началникът на отдел „Обществени поръчки“ в Общината Иван Минчев.