Великотърновски ТИР уби 77-годишна жена на пътя към Русе след хижа „Приста“, а съпругът й изпадна в шок. Трагедията стана в 9.45 часа днес срещу „Метро“. Пристигналият след минути екип на Спешна помощ само констатира смъртта на бабата.
Вяра и Йордан Георгиеви слезли от автобус № 6 на спирката до „Метро“ и тръгнали да пресичат натоварения път, за да отидат на вилата си в местността Мерата. Старците първо пресекли двете платна към хижа „Приста“ и после стъпили и на пътя за града. „Вървях напред, а съпругата ми Вяра бе на 50 см зад мен. Видяхме, че на 200 метра от нас в района на автомагазин „Опел“ идва ТИР, но сметнахме, че ще можем да пресечем, и се запътихме за разклона за Мерата. В един момент, като се обърнах, видях жена ми да лежи в кръв на асфалта, а там стоеше камион. Какво точно е станало, че Вяра не е успяла да избегне камиона, не знам, но той сигурно се е движил много бързо“, каза пред „Утро“ шокираният Йордан. По думите му от 40 години двамата всеки ден минавали по този път, за да отидат на вилата си, но досега не са имали проблеми, въпреки че в района пешеходни пътеки няма.
Старците живеят с дъщерята си и внука. Днес сутринта момчето се върнало вкъщи след нощна смяна и след като закусили, то легнало да спи, а те тръгнали за вилата. „Не мога да повярвам, че Вяра вече не е жива, как ще живея занапред без нея, не знам“, ридаеше Йордан. Шофьорът на камиона се оправда, че направил опит да избегне старицата, но не успял. Алкохолната му проба е отрицателна.
Причината за инцидента е висока скорост на камиона и неправилно пресичане на платната от възрастната жена, сочат първоначалните данни на полицията.