Баскетболистите на „Дунав“ победиха „Шумен“ със 76:43 в първата си среща от новото първенство на „А“ група. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Николай Господинов.

- Какви са изводите от стартовия двубой на практически новия ви тим?
- Доволен съм от победата, но имам твърде сериозни забележки към играта ни в нападение, където се представихме плахо, без острота и агресия. Не направихме достатъчно пробиви. Не вървеше и стрелбата от средна и далечна дистанция. Убеден съм, че имаме много по-сериозен потенциал във фаза атака, затова и ни чака много здрава работа. Иначе съм доволен от работата на момчетата в защита. Все пак инкасирахме само 43 точки.
- Има ли баскетболисти, които заслужават по-добра оценка?
- Има, разбира се. Лъчезар Радев реализира 16 точки и направи 16 борби. Адреан Атанасов, Евгени Хаджирусев и Николай Николов също играха полезно в отбрана. Хубаво се включиха накрая младите русенски момчета Димитър Илиев, Иван Алтънов, Калоян Стоянов. 
- Какъв ще е акцентът в работата ви през тази седмица?
- Ще работим за изчистване на грешките си. Освен това ни чака тежко гостуване на „Видабаскет“ във Видин. Съперникът ни е сериозен тим, при това също тръгна с победа, и то срещу „Академик“ във Варна.
- Какво бе чувството при втория ви ангажимент като старши треньор на „Дунав“?
- Като при всеки дебют. Вълнуващо беше. Освен това ми казаха, че първият ни мач бил обект на интерес на повече публика в сравнение с последния сезон. Този факт ме радва. Нашата задача е да играем така, че да спечелим феновете на наша страна и да ги радваме с победни резултати. В крайна сметка един отбор се създава и го има заради хората по трибуните. Благодаря на феновете, че посрещнаха с търпение и топло младия ни отбор.