12-годишно дете и жена пострадаха при пресичане на пешеходни пътеки.
Сутринта в 7.45 часа шофьор на „Ситроен Берлинго“ е блъснал петокласник на пешеходната пътека на кръстовището „Плиска“-“Митрополит Григорий“. Детето е ударило главата си и екип на Спешна помощ го откарал в болницата, където прегледът е  установил сътресение на мозъка. Момченцето е оставено в Неврохирургия под лекарско наблюдение.
Ученикът в ОУ „Бр.Миладинови“ отивал на училище, придружен от баба си. Двамата пресичали по зебрата до бл.“Цитадела“ срещу школото. Баничарката се движела зад камион на „Чистота“, а до нея имало два високи микробуса. „Реших да се престроя вдясно и не видях детето от бусовете. На тръгване да маневрирам леко го закачих с бронята, то падна и се удари“, каза пред „Утро“ разтревоженият 60-годишен водач на ситроена.
В 10.15 часа пък водач на „Пежо 206“ удари 28-годишна жена на пешеходната пътека срещу „Мол Русе“ на бул.“Липник“ в посока КАТ. От падането на земята пешеходката е получила контузия на главата, имала болки и в таза и крака. Тя също е откарана с линейка в болницата. По данни на шофьора жената е идвала откъм мола. Като стигнала островчето, светофарът светнал червено за пешеходците, но тя решила да притича и изведнъж се изпречила на пътя му.
Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни.