Общинската съветничка и адвокат Наталия Кръстева беше назначена вчера за зам.-кмет по комуналните дейности на община Русе. С желязна ръка тя поема поста на досегашния зам.-кмет Свилен Иванов, който бе избран за народен представител на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Кръстева е петият заместник на кмета Пламен Стоилов и второто нежно попълнение в екипа му след Даниела Шилкова.      
Фината дама ще е с обхватен и тежък ресор и ще отговаря за такива невралгични проблеми като състоянието на улиците, уличното осветление, екологията и събирането на боклука, транспорта, приюта за безстопанствени животни и др.
Кръстева има натрупан опит от досегашната си работа като общински съветник и добре е запозната с материята, в която навлиза. Доказала е, че е упорита. Запозната е в цялост с програмата за управление на община Русе за мандат 2011-2015 г.
„Ще продължа по стъпките на Свилен Иванов. Между нас има добро правоприемство“, каза за „Утро“ Кръстева. Приоритет за нея поне в началото ще е рекултивацията на старото сметище. „Имам предвид запечатването на гудроновите ями, последвано от залесяване на територията“, уточни Кръстева. Друга важна задача за новия зам.-кмет е проектът за интегрираната система за градски транспорт, чиято цел е да се постигне ефективно и устойчиво подобряване на качеството му, и в съответствие с него рехабилитацията на цялата тролейбусна инфраструктура. Както вече е известно, първата копка на пробива Кауфланд е направена, а строителството се очаква да завърши октомври 2015 г., припомни Кръстева. Друг важен неин приоритет ще е работата по проекти за благоустрояване на градската среда.
Наталия Кръстева е общински съветник от ГЕРБ от ноември 2011 г. Член е на постоянните комисии по териториално и селищно устройство, по законност, обществен ред и сигурност и по установяване на конфликт на интереси. Още тази седмица тя ще подаде документи за прекратяване на правомощията й като общински съветник. Вероятно нейното място в Общинския съвет ще бъде заето от Мурад Мурадов, който е следващият в листата за общински съветници от ГЕРБ.
40-годишната Наталия Кръстева е завършила право в Юридическия факултет на Русенския университет. От 2001 г. до момента е член на Русенска адвокатска колегия. На парламентарните избори през 2013 г. беше председател на Районната избирателна комисия. Омъжена е, има две деца.