Футболистите на „Дунав“ си поиграха върху острието на бръснача при неочаквано трудната си победа с 4:2 срещу „млекарите“ от „Белица“. Гостите, чийто спонсор е стопанин на мандра, излязоха със състав, в който личаха имената на няколко бивши русенски играчи - като се почне с 41-годишния Ивелин Спасов, та се стигне до Живко Парашкевов, Алеф Караосман, Гюрсес Александров. На всичко отгоре поведоха шокиращо още в 6-а минута през широко отворения параден вход на дунавската защита. Докато Милчев, Атанасов и мудният Мартин Димов схванат кой трябва да покрие Гюрсес Александров, бившият нападател на „Аристон“ се озова зад гърба им и прехвърли вратаря Радосвет Христов - 0:1.
„Дунав“ се върна в играта с изравнителен гол на Йордан Димитров. Това момче, което расте от мач на мач, даде после преднина на своя тим след хубава и бърза атака с два скоростни паса и шут по диагонал - 2:1. Възможностите на двата тима и футболната логика, както обичат да се изразяват класиците в жанра, повеляваха „Дунав“ да грабне съперника си след този обрат и да го досъсипе с градушка от голове.
Не би! Вратарят Радосвет Христов се погрижи да вкара екшън с несръчна изява в 50-а минута. Тогава ветеранът Спасов го пробва с фаул от „халите“, Христов изпусна нелепо тупналата пред него топка и Християн Попов я прати в мрежата с незабавна добавка - 2:2. Един вратар, особено когато излиза като титуляр за сметка на контузения си колега, едва ли трябва да пилее с лека ръка гласуваното му доверие!
Стихийните атаки на „Дунав“ все пак доведоха до дузпа пред вратата на „Белица“. Деян Димов бе точен за 3:2, а Раденцов успокои трибуните с добавка след силен изстрел на Васев и отбита от вратаря Василев топка - 4:2. В края на мача Георги Чакъров се отскубна сам след центъра, надбяга стилно пазачите си, но... прати топката в аут!
„Дунав“ изигра разпилян мач, свирен от още по-разпиления и жалък добрички съдия Самет Амед. Този рефер изгони рано-рано с пресилени червени картони Мартин Димов и Парашкевов, а после изнерви публиката с обратни отсъждания. Очевидната му некадърност обаче не бива да бъде извинение за русенския тим.
Да почнем първо с колебливата защита, която допусна две груби грешки при 3:2 и въобще не се знаеше в каква посока ще тръгне този дяволски мач, ако гостите бяха изравнили до 3:3. Халфовете пък се постараха на моменти да мачкат топката до досада, вместо да търсят по-прости и рационални решения с изстрели от средна и далечна инстанция. Нападателите тичаха много и по правило пропуснаха много изгодни положения. Мирослав Будинов например се озова поне на два пъти в златни позиции, но в единия случай без малко щеше да прати топката пред Руското консулство с изстрел от 4-5 метра. Явно отборът свикна да печели леко и когато подцени съперника си, вече почна и да страда.
Утре „Дунав“ ще играе от 16 часа в Албена много важен мач срещу „Черноморец“ /Балчик/. Място за аристократично отпускане в този двубой няма. Русенският отбор играе интересен футбол и трябва до докаже, че трилърите срещу „Две могили“ и „Белица“ са някакво временно недоразумение.  
„Дунав“: Христов, Колев, М. Димов, Атанасов, Милчев, Д. Димов, Васев, Раденцов, Будинов, Чакъров, Димитров /Читаков-85/.