Веселин Георгиев е назначен за началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница Русе. След като спечели делото, с което обжалва заповедта за уволнението си, бившият шеф на „Рентгенови системи“ всъщност е възстановен на работа в митницата. Новото звено действа на голяма територия и обхваща митниците в Русе и Силистра и митническите бюра в Разград и Търговище.
Както „Утро“ писа, бившият шеф на Митница Русе Веселин Георгиев първо беше понижен в длъжност до началник на отдел „Рентгенови системи“. Това се случи миналото лято и с останалите седем шефове на митниците в страната по настояване на тогавашния финансов министър Петър Чобанов. С новия устройствен правилник на митниците и новата длъжност на Георгиев беше закрита и той беше уволнен.
Георгиев обжалва заповедта в Административния съд и след 6 заседания магистратите се произнесоха, че уволнението му е неправомерно. След като изтече срокът за обжалване от страна на Агенция „Митници“ и това не се случи, от миналия четвъртък Георгиев е възстановен на работа. Сега агенцията му дължи шест заплати за незаконното уволнение плюс разноските по делото.