Двоен юбилей чества вчера Русенският университет „Ангел Кънчев“ - 60 години обучение на чуждестранни студенти и 35 години от създаването на специализираната дирекция „Чуждестранни студенти“.
В словото си при откриването на тържеството директорът на специализираната дирекция „Чуждестранни студенти“ доц. Красимир Мартев припомни основните моменти от историята на чуждестранното обучение в Русенския университет и не скри задоволството си от факта, че ВУЗ-а като магнит привлича студенти от четири континента. Ректорът проф.Белоев поздрави дирекцията и с гордост заяви, че днес висшето учебно заведение обучава близо 400 младежи от 16 държави и прави всичко възможно да ги приобщи към българските им колеги и да ги накара да се почувстват като едно семейство с тях.
Специални гости на събитието бяха посланиците на Монголия Лхамсурен Дугержав, на Гърция Димостенис Стоидис и на Сирия Надра Сайаф, дипломати от мисиите на Русия и Турция в България. Тържеството беше уважено също от областния управител Симеон Иванов, кмета Пламен Стоилов, директора на ОД на МВР Георги Великов, академичното ръководство на университета, преподаватели и студенти.