„Не ни задоволява постигнатият резултат от изборите. Затова предстои детайлен анализ, след който ще бъдат набелязани мерки за подобряване на работата и разширяване на партийните структури, така че да се стигне до всеки гражданин“, коментира на първата пресконференция след провелите се предсрочни избори областният лидер и депутат трети мандат от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев. Новият-стар народен представител благодари на всички граждани от Русенска област за получената подкрепа и заяви, че това е деветата поредна победа на партията. Той поздрави за постигнатите резултати и политическите си опоненти.
„ГЕРБ няма алтернатива в политическия живот на България. Деветте изборни победи са невероятно постижение в новата история, тъй като ГЕРБ не само спечели изборите, но победи БСП и ДПС взети заедно“, коментира още Нунев. И посочи цифри - от 8 общини в областта ГЕРБ печели категорично в Русе, Бяла и Иваново и с малка преднина в Борово и Ценово. Според него обаче роля е изиграла избирателната активност, която е с около 5% по-ниска от миналогодишните избори. Нунев посочи като проблем и големия брой недействителни гласове - 5411 за Русенска област, като за ГЕРБ те наброявали 323. Причините за незачетения вот били в недостатъчната кампания на Централната избирателна комисия /ЦИК/ по отношение на преференциите, както и в пропуски на самата партия. Според Нунев е трудно да се работи с хора по време на трагедии като взрива в Горни Лом, както и в период на тежка финансова криза.
„ГЕРБ е най-силният и желан политически субект в страната след постигнатия впечатляващ резултат на изборите. Гарантирам, че ще защитавам интересите на всички жители на региона за просперитета на Русе“, заяви вторият депутат, който ГЕРБ-Русе изпраща също за трети път в Народното събрание Светлана Ангелова.
„Ниската избирателна активност е отзвук от последното правителство, което показа, че няма морал и не мисли за обществото. ГЕРБ е единствената партия, която твърдо държи България да намери своето място в Европа и да се изравни с европейския стандарт“, заяви бившият заместник-кмет по комуналните дейности и депутат за пръв път Свилен Иванов. Той посочи, че от работата си досега си е направил извода, че хората не вярват на обещания, а искат да видят реално свършена работа. Затова ще работи за отпушване на еврофондовете и усвояване на повече пари по проекти. 
„Когато влязох преди 4-5 години в Общинския съвет в Русе, рейтингът му беше много нисък, а сега това е една по-уважавана институция. С влизането в парламента трябва да направим същото. Това е една от най-ниско уважаваните институции и трябва да се работи за повишаване на нейния авторитет“, коментира още Иванов. Новият депутат най-вероятно ще бъде член на парламентарната комисия по регионално развитие и местно самоуправление. Нунев ще продължи да работи в ресор „Сигурност“, а Ангелова - в сферата на социалната политика.
В синхрон с целта си да не губят връзка с избирателите, народните представители от ГЕРБ заявиха, че ще продължат да провеждат ежеседмична приемна с граждани всеки понеделник. Те се похвалиха, че вече са на път да разрешат проблема с пенсионирането на инвалидизирана жена от Николово, която дълги години е работила в Гърция, както и на младежка музикална група, която е търсила помещение за репетиции. По време на предизборната кампания, Нунев показал музикалните си способности и пред група работници хванал китарата и изсвирил парче на „Дийп пърпъл“.