Входът за мача от турнира за Купата на аматьорската лига между „Дунав“ и „Черноломец“ /Попово/  днес ще е свободен, реши ръководството на русенския клуб. То се мотивира с факта, че двубоят е с ранен час - 15, когато много хора все още са на работа. Другият аргумент е, че става дума за дуел срещу непретенциозен съперник и че по тази причина не е редно феновете да влизат на Градския стадион с билети.
Половината футболисти на „Дунав“ са с контузии след мача с „Две могили“ за първенство на „В“ група. Георги Чакъров пропусна тренировката в понеделник заради силни болежки, а централният нападател Мирослав Будинов е със синини до коленете.
„На единия му крак дори личат следи от бутони“, коментира пред „Утро“ изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев.
Голямата драма обаче е с вратарския пост. След като титулярът Цветомир Цанков излезе от строя заради скъсани мускулни влакна, с проблеми е и резервата му Радосвет Христов. Христов обърнал два от пръстите си и ако въобще застане в рамката на вратата срещу „Черноломец“, ще го направи със специални ръкавици, които не позволяват свиване на пръстите. В крайна сметка старши треньорът Веселин Великов ще бъде принуден да повика като алтернатива и някое вратарче от юношеските отбори.
По всяка вероятност Великов ще направи някои промени и при полевите футболисти, като даде шанс за игра на момчета, които обикновено стоят повече на пейката.