Селекционерът на България Любослав Пенев бе разочарован от загубата с 1:2 от Норвегия в Осло, но даде да се разбере, че отборът е още в играта за класиране, за Евро 2016.

Той все пак похвали играчите, че са играли по-добре, отколкото в мача срещу Хърватия. Все пак обаче изрази недоволството си от крайния резултат, но не обвини никой от футболистите, а пое цялата вина за случилото се.

"Най-важното като лош резултат е, че не се взеха точки. На второ място, за разлика от петък играхме по-добре. Показахме приличен футбол, но това не е достатъчно да спечелим точки.", обяви националният селекционер след срещата.

"Първото полувреме завърши наравно, Норвегия имаше повече инициативата, но в никакъв случай не бяха много по-опасни."

"Аз лично няма да обвинявам никого, аз нося най-голяма отговорност .Никога не съм правил разбор пред пресата. Ще проверяваме какво се е случило. Аз съм сигурен, че вярата ни не е убита."

"Остават не малко мачове, бихме искали да сме с повече точки. Оставаме още в играта. Ако се целим в третото място, директният ни съперник е Норвегия, те са просто с повече три точки повече от нас."

"Съдията така е преценил, така е свирил. Около напрежението в края всичко е наред, това са стандарти неща. Норвежецът искаше да ме уцели, аз го виждам това. Но и аз знам как да падам, понатиснах го, да си знае."

"Не сме доволни от тези два мача като актив. Играхме по-добър футбол, но можем много повече и трябва да го показваме иначе оставаме далеч от желаното", сподели Любо Пенев веднага след мача.