Националният отбор на България загуби гостуването си на Норвегия с 1:2 в мач от група Н на квалификациите за Европейското първенство през 2016 година, игран в Осло.

Възпитаниците на Любослав Пенев се представиха разочароващо във втори пореден мач и с това поражение значително намалиха шансовете си за класиране на Евро 2016. Домакините започнаха много по-активно двубоя и натискът им даде резултат в 13-та минута, когато централната защита на България не се ориентира добре при една изсипана топка и Тарик Елюноси остана сам срещу Николай Михайлов, след което откри резултата. "Викингите" изпуснаха още няколко добри положения, но в края на първата част българският тим заигра по-силно и стигна до изравнителен гол, дело на Николай Бодуров. Бранителят на Литекс се разписа с глава след центриране от корнер.

Импулсът на "лъвовете" продължи и след почивката, като те можеха да стигнат до пълен обрат, но Георги Илиев на два пъти стреля неточно от далечно разстояние. След 65-та минута обаче норвежците отново натиснаха и това даде резултат в 71-та минута, когато Нилсен направи 2:1 с изстрел от воле от около 10 метра, като за това попадение вина носи и вратарят Николай Михайлов. Българските футболисти не успяха да отговорят до края и в крайна сметка допуснаха втора загуба в рамките на 4 дни.

В другите два мача от групата Хърватия разби Азербайджан с 6:0, а Италия взе гостуването си на Малта с 1:0. България е на 4-то място в групата с 3 точки от три мача.