На специална церемония във фоайето на Доходното здание актьорът и фотограф Симеон Лютаков ще връчи наградите на победителите в първия русенски фотоконкурс „Запази духа на времето“. Лютаков, който е роден в Русе, но живее във Варна, е председател на журито на конкурса, организиран от русенското Дружество на журналистите и общинското предприятие „Русе арт“ и осъществен с подкрепата на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ и на ВН кафе-библиотека.
Обявяването на резултатите и награждаването ще бъде в сряда, 15 октомври, от 18 ч в Доходното здание. Пак там ще бъде подредена изложба с конкурсните фотоси на класираните до десето място в арт състезанието. Русенци ще могат да ги разгледат до края на октомври.
Първите три награди ще бъдат придружени и от парични суми - 500, 300 и 200 лева, и от предложение за двуседмични самостоятелни експозиции на отличените автори във фоайето на Доходното здание в периода от 1 ноември до 15 декември тази година. Конкурсът се посвещава на 120-ата годишнина на организираното журналистическо движение в България.