Обезщетение в размер на 7800 лева, което Русенският районен съд присъди на Община Русе, бе отхвърлено на втора инстанция. Компенсацията трябваше да бъде платена за това, че наемателят „Тенис клуб Русе“ е ползвал и отдавал под наем без основание барчето към тенис кортовете в Парка на младежта. Това е ставало между 1 юни 2009 година и 1 октомври 2012 година.
Окръжният съд обаче се оказа на противоположно мнение - че въпросното заведение е било включено в договора за наем и съответно спортният клуб не се е обогатил неоснователно, и то за сметка на Общината. Затова второинстанционните магистрати отмениха решението на Районния съд и отхвърлиха претендирания иск за обезщетение от страна на Общината. Решението обаче може да се оспори пред още една инстанция - Върховния касационен съд, до което най-вероятно ще се стигне.
Договорът за безвъзмездно ползване на тенис комплекса за срок от 10 години датира от април 1998 година. През 2008-а обаче е подписан нов договор за временно и възмездно ползване на част от 9000 кв.м, а именно на 8961 кв.м, за срок от 5 години. През лятото на 2013 година той изтече и не бе подновен. Ябълката на раздора се оказва метална пристройка с тераса на два етажа в близост до тенис кортовете. Там се намира въпросното барче, което Общината твърди, че не е попадало в договора и за него не е плащан наем. Засега резултатът от оспорвания мач е равен.