Всяко начало има край, а световният шампион Германия сложи край на 2 успешни серии със загубата с 0:2 от Полша във Варшава от европейските квалификации.

Срещу този съперник бундестимът няма поражения до този мач, като статистиката бе 12 победи и 6 равенства.

Другата серия, прекъсната в полската столица, бе още по-дълга. Германия за първи път загуби като гост квалификация, европейски или световна, след 33 последователни победи. За последно преди двубоя във Варшава

немците паднаха с 0:1 от Турция в Истанбул през 1998 г.

Интересното е, че поражението е първо в официален мач за бундестима след повече от 2 г. и той дойде на същия стадион. В полската столица Германия падна с 1:2 от Италия в 1/2-финала на Евро 2012.

Водени от познаващия прекрасно защитниците на Германия Роберт Левандовски, който от 2010 г. рита в Бундеслигата за “Борусия” (Д) и “Байерн”, домакините имаха достатъчно късмет да вкарат 2 гола при малкото си възможности и да не допуснат такъв. За това огромната заслуга е на вратаря Войчех Шченсни. Гостите създадоха голям брой положения, но не успяха да вкарат. При 1:0 за домакините етническият поляк Лукас Подолски нацели напречната греда над Шченсни. Добър дебют за бундестима направи Карим Белараби.